208.JPG

Winterweer tips

Winter weer tips voor uw hond (en)

Auteur:          Nuyvilaq Working Dogs

Leestijd:         1 min

Niet alleen de warmte kan een gevaar voor honden betekenen, ook de kou !


Wat is er lekkerder dan erop uit te trekken met je hond(en) en te gaan ravotten in de sneeuw ? niets toch ? 


Toch een paar tips om het ook leuk te houden voor onze viervoeters. 

Smeer de poten van je hond(en) in met vaseline (LET OP ! Vaseline ZONDER toevoegingen)  vooral honden met een lange vacht hebben kans op klonters rondom de poten, dit word op den duur heel erg pijnlijk voor de hond.


Uit gespeeld in de sneeuw ? Spoel dan bij thuiskomst de poten van je hond af zodat er geen zoutresten aan de poten blijven zitten of afgelikt worden door de hond.

Strooizout kan irritatie en brandwonden veroorzaken bij honden. 


Het is opletten geblazen op plaatsen waarvan je denkt dat er strooizout is gebruikt. Probeer met zout bestrooide wegen te vermijden. Soms kan je er niet omheen, maar vergeet niet de nodige voorzorgen te nemen.

Strooizout heeft grotere korrels en is ongezuiverd, het bevat meestal zware metalen als chroom, lood, koper en nikkel, anti-klontermiddel en soms glycerine. Dit kan irritatie en wondjes veroorzaken aan de poten van je hond. Er zijn immers al gevallen vastgesteld van brandwonden die optraden na langdurige blootstelling aan dooiwater met strooizout. Door het drinken of het aflikken van de pootjes kan in sommige gevallen een overdosis zout en of chemisch dooiwater leiden tot de dood van het hondje.

 

Veel sneeuwpret !