Nuyvilaq

NUYVILAQ WORKING DOGS

NWD TECHNICAL OBEDIENCE K9®

“Martijn Verhaegen richtte in april 2002 ‘Nuyvilaq’ op samen met zijn vrouw Angelique. Nuyvilaq betekent in de Eskimo taal ‘van niks bang’. Na bijna 20 jaar aan de sledehondensport te doen met hun Raszuivere Siberian Husky’s was het wel genoeg en ging er een nieuwe fase in voor het team Nuyvilaq namelijk geen vernieuwing meer van het team, met de honden die we hebben blijven we uiteraard wel actief tot het moment dat ze niet meer kunnen en/of willen.
 

In 2015 werd er een Hollandse Herder toegevoegd aan de roedel genaamd Xtreme waar Martijn zijn passie volledig naar toeging en heeft al zijn ervaring in verschillende hondensporten gebundeld in zijn eigen trainingsprogramma Technical Obedience K9 ®.

 

Martijn zijn theorie gaat over controle hebben en niet alleen over het hebben van een gehoorzame hond, je moet controle krijgen over meerdere gedragingen. Alleen door in de geest van de hond te komen en te begrijpen hoe hij denkt, kunt u de perfecte controle bereiken. Technical Obedience K9 ® is in te zetten in de meeste hondensporten.

Anno 2017 is achter de naam Nuyvilaq toegevoegd ‘Working Dogs’ omdat Nuyvilaq meer is dan alleen sledehondensport, inmiddels zijn we in meerdere takken van sport actief.

Martijn traint en geeft les op vooral de positieve manier, dat werkt 9 van de 10 keer het beste voor elke hond, heel soms is iets niet alleen maar positief, soms moet je nou eenmaal corrigeren, dit gebeurt altijd door middel van een stemverheffing en nooit door bv te slaan en/of te schoppen.

 

Ook het gebruik van stroombanden, wurgkettingen en pinnenbanden zullen nooit gebruikt worden bij Nuyvilaq Working Dogs.
 

Om absolute controle over u hond tot stand te brengen, moet u de trainingsmethode begrijpen en uiteindelijk beheersen. In ons NWD (Nuyvilaq Working Dogs) Technical Obedience K9 ® programma zullen we elke stap in theorie en praktijk toepassen.

TRAIN DE WILDHEID IN EEN HOND ZONDER ZIJN WARE AARD EN GEEST TE DODEN

In een relatie tussen mens en hond ben je de alfa, en dat is belangrijk omdat ze op je vertrouwen voor bescherming en begeleiding. " In ons  Technical Obedience K9 ® programma staat plezier op één dus trainen wij niet met stroombanden of prikbanden alles wordt beloond met een balletje of koekje, hierdoor krijgt u een betrouwbare hond die graag voor u wil werken echter moet de hond ook leren wat verkeerd is en dat leren wij door met stem tonen de hond te corrigeren.


Honden zijn actieve wezens die met beweging spreken, Door zelf geen statische houding aan te nemen maar door actief mee te doen met de hond is plezier voor twee verzekerd en haal je het beste resultaat uit de hond. Dus het Technical Obedience K9 ® programma is een actief programma voor de actieve baasjes!


"Honden willen graag een doel hebben, ze willen hun baas behagen maar bovenal willen ze echt jouw liefde en genegenheid"
Het ware doel van Technical Obedience K9 ® is niet alleen om absolute controle over het gedrag van uw hond onder de knie te krijgen, maar eerder om te bepalen hoe uw hond over de wereld denkt en hem waarneemt.
Daardoor kunt u de hond meer zelfstandig laten denken en werken op een positieve manier. De hond moet voor u willen werken.

 
Controle hebben gaat niet alleen over het hebben van een gehoorzame hond, je moet controle krijgen over meerdere gedragingen. Alleen door in de geest van de hond te komen en te begrijpen hoe hij denkt, kunt u de perfecte controle bereiken. De meeste honden beheersen hun handlers, Het is tijd om de rollen om te draaien met Technical Obedience ®


Klik hier voor meer informatie over de privélessen die wij geven.
 

NUYVILAQ WORKING DOGS

NUYVILAQ WORKING DOGS XTREME

Onze demonstratie hond is Xtreme die wij hebben opgeleid als waak en verdedigingshond. Xtreme is een kruising van vader Mechelse Herder en moeder Hollandse Herder. Xtreme is een heel energiek, vrolijk mannetje maar laat zeker het kaas niet van zijn brood eten.

Met Xtreme wordt elke dag getraind, er wordt geen vast programma gevolgd op een hondenschool of vereniging waardoor hij van alle markten thuis is, hij vindt ook alles even leuk als hij maar met je samen kan werken. Technical Obedience ® hebben wij dankzij Xtreme ontwikkeld op het hoogste niveau.

Bij Nuyvilaq Working Dogs staat plezier op één dus trainen wij niet met stroombanden of prikbanden alles wordt beloond met een balletje of koekje, hierdoor is Xtreme een betrouwbare hond die graag voor ons wil werken in elke situatie.
Natuurlijk doet Xtreme ook wel eens iets wat je niet wil, het is en blijft een hond en geen robot, dit wordt enkel en alleen door stemverheffingen gecorrigeerd.

 

Xtreme wordt vaak gezien als de clown van de Nuyvilaq clan met heel veel kunstjes maar hij wordt wel degelijk regelmatig getraind om te bijten en bij ons thuis te waken.

Het leukste om te doen vindt Xtreme speuren en ook dit doen wij op verschillende plaatsen en op verschillende manieren.

Met Xtreme staan wij regelmatig op evenementen met onze demo Technical Obedience ® Heeft u interesse in een unieke demo dan kunt u hier meer lezen over de mogelijkheden.

Nuyvilaq Working Dogs

nuyvilaq.nl

werkhond.com

 

werkhond@kpnmail.nl

Tel: +31611190571

2000 © Nuyvilaq Working Dogs

  • Facebook - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
  • TikTok
  • Twitter - Black Circle
  • Google Play - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Questions?
Call us at +31611190571 or leave us a message:

Stay Updated

Sign up to hear updates about our dogs, agenda, and more!