NUYVILAQ WORKING DOGS

De unieke Stress & Control training voor honden is een feit.

Op 26 september 2020 organiseerde Nuyvilaq Working Dogs in samenwerking met Semper FI Ranch een Stress & Control training voor honden.

Op deze unieke locatie hebben wij een inkijkje kunnen geven in ons NWD (Nuyvilaq Working Dogs) Technical Obedience programma.

Wij hebben allemaal erg enthousiaste deelnemers met diverse type honden mogen verwelkomen van Herder tot Husky en alles daar tussenin. Door een kijkje te geven in onze keuken door middel van simpele trucjes hopen wij dat de deelnemers weer een stukje verder komen.

Helaas kan je in een workshop niet even de “grotere” problemen die honden eventueel hebben oplossen, Ik hoop wel dat de deelnemers die huiswerk hebben gekregen lekker aan de slag gaan met hun hond

Controle hebben gaat niet alleen over het hebben van een gehoorzame hond, je moet controle krijgen over meerdere gedragingen, Alleen door in de geest van de hond te kruipen en te begrijpen hoe hij denkt, kunt u de perfecte controle bereiken.

Wij willen alle deelnemers en hun honden bedanken voor hun komst, wij vonden het erg gezellig we hopen jullie ook

Anissa en Eric enorm bedankt voor het meehelpen en het beschikbaar stellen van jullie terrein !

Ook zijn wij Kivo Petfood, PALAmountains en TNES enorm dankbaar voor hun bijdrage

 

De stress & control training bestond uit een stukje controle over de hond. Martijn heeft de deelnemers een kijkje in zijn keuken gegeven, hoe hij zijn honden traint en waarom hij ze zo traint.

"Honden willen graag een doel hebben, ze willen hun baas behagen maar bovenal willen ze echt jouw liefde, steun en vertrouwen"

Door de hond te ondersteunen in de opdrachten die de honden moesten doen bouw je een vertrouwensband op met de hond. Daardoor zal de hond ook beter naar u luisteren en meer durven en minder stress hebben. In deze training moesten zelfs eigenaren mee met de hond door de tunnel om de hond te onder steunen. Dit is totaal niet erg zo bouwt u een band op met u hond!

Ik hoop dat ik de deelnemers iets heb kunnen leren zodat zij ook door de ogen van hun honden kunnen kijken, maar vooral hoop ik dat jullie samen met jullie honden plezier hebben gehad, wat dat is en blijft het allerbelangrijkste 😉