Nuyvilaq
  • NWD

Martijn en Xtreme in de finale van #podiumbeest 2020

Bijgewerkt: 21 dec 2020

Wat een avond en wat voor finale hebben we meegemaakt met zijn tweeën!

Dit was gelukkig nog een lichtpuntje van 2020 die ik had met Xtreme nadat alle geplande demonstraties die ik met hem zou hebben niet doorgingen vanwege tante corona. De finaleshow was natuurlijk wel coronaproef en het Pets place team had alles tot in de puntjes verzorgt, Zeker voor de dieren was alles zeer goed geregeld!!Bij aankomst voor het theater moesten we over de rode loper waar Brit Dekker ons op stond te wachten met een aantal vragen. Nadat wij ons plekje hadden gekregen in de foyer tussen de kip, pony, vogel en konijnen was mijn finale eigenlijk al geslaagd, Xtreme liet de andere dieren met rust en was enkel op mij gefocust.


Ik proefde een hele gespannen sfeer bij mijn concurrenten die toch een stuk jonger waren en met zweet in de handen zaten te wachten. Voor mij was dit mijn tweede finale voor Pets Place want in 2006 hadden Demi (Siberian Husky) en ik al eens een keer gewonnen, Demi werd toen de sportiefste hond van 2006.


In deze finale was het meer de gun factor die telde en wat mij betreft ook terecht, een jongen die elke dag traint met zijn kip of een jong meisje die elke dag met haar hondje in de weer is moet uiteraard beloond worden. Na twee uurtjes wachten mochten wij dan eindelijk het podium op en tot onze verbazing zat het jury lid Piet Hellemans met zijn kleine hondje naast hem helemaal vooraan. Dus voor wij begonnen heb ik eerst een rondje door het publiek gelopen om Xtreme te laten zien dat er meer dieren aanwezig waren in de ruimte.

Onze act ging voor mijn gevoel goed helaas was het podium voor ons veel te klein en hebben we de hele act freestyle gedaan met een paar leuke kunstjes tussen door. Wij trainen onderdelen waar de focus superbelangrijk is en in zo’n theater moet je altijd afwachten met al die lampen, publiek, muziek en een vreemde ondervloer hoe je hond daarop reageert. Wij hebben kunnen laten zien dat je met een beetje aandacht en liefde naar de hond dat je veel kan bereiken en dat de hond dit ook geweldig vindt om te doen samen met de baas!

Het eindoordeel van de jury was geweldig we zijn apetrots met de cijfers die wij kregen en ook met de commentaren van de jury leden.


Volgens mij zijn wij vierde geworden omdat er drie dezelfde cijfers kregen dus waren wij alle drie tweede. Toen moesten de juryleden een loting houden en zijn wij net niet in de top 3 geëindigd, hoe het nou precies ging met die puntentelling is mij compleet onduidelijk.

Van ons had de loting niet eens gehoeven, de jeugd heeft de toekomst en deze kinderen hebben een groter bereik om te laten zien dat trainen met dieren belangrijk is voor een betere band met je huisdier! Voor ons zijn dit ook terechte winnaars dus nogmaals van harte gefeliciteerd allemaal

Na de prijsuitreiking gingen wij met tassen vol leuke spulletjes van Pets Place, moe maar voldaan weer op huis aan waar al Xtreme zijn hondenvriendjes ons al op stonden te wachten….uiteindelijk hadden ze meer oog voor de tas lekkers dan voor Xtreme maar ach hey kniesoor die daar op let.

Deze dag zullen we niet meer vergeten, bij deze nogmaals dank aan de organisatie van Pets place en Dierenpraat tv voor dit leuke evenement in deze vreemde tijden.

En dan gaan we ons nu opmaken voor weer een nieuw sledehondenseizoen en mag Xtreme weer lekker gaan wandelen met het vrouwtje terwijl de sledehonden door de bossen denderen.

4 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Nuyvilaq Working Dogs

nuyvilaq.nl

werkhond.com

 

werkhond@kpnmail.nl

Tel: +316 53425239

2000 © Nuyvilaq Working Dogs

  • Facebook - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
  • TikTok
  • Twitter - Black Circle
  • Google Play - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Questions?
Call us at +31611190571 or leave us a message:

Stay Updated

Sign up to hear updates about our dogs, agenda, and more!