• NWD

Martijn en Xtreme in finale #podiumbeest 2020

Bijgewerkt: jun 30

Wat een avond en wat een finale hebben we samen beleefd!

Gelukkig was dit weer een lichtpuntje van 2020 dat ik had met Xtreme nadat alle geplande demonstraties die ik met hem zou hebben afgelast waren vanwege tante Corona.

De eindshow was natuurlijk een coronatest en het Pets place team had alles tot in de puntjes verzorgd, vooral voor de dieren was alles zeer goed geregeld!!Bij aankomst voor het theater moesten we de rode loper nemen waar Brit Dekker ons opwachtte met een aantal vragen. Nadat we onze plek in de foyer tussen de kip, pony, vogel en konijnen hadden gekregen, was mijn finale eigenlijk al geslaagd, Xtreme liet de andere dieren met rust en was alleen op mij gericht.


Ik voelde een zeer gespannen sfeer bij mijn concurrenten die een stuk jonger waren en met zweet in hun handen stonden te wachten. Voor mij was dit mijn tweede finale voor Pets Place want in 2006 hadden Demi (Siberische Husky) en ik al een keer gewonnen, Demi werd toen de sportiefste hond van 2006.


In deze finale was het meer de wapenfactor die telde en naar mijn mening terecht, een jongen die elke dag traint met zijn kip of een jong meisje dat elke dag bezig is met haar hond moet natuurlijk beloond worden. Na twee uur wachten mochten we eindelijk het podium betreden en tot onze verbazing zat jurylid Piet Hellemans vooraan met zijn hondje naast hem. Dus voordat we begonnen liep ik eerst om het publiek heen om Xtreme te laten zien dat er meer dieren in de zaal aanwezig waren.


Naar mijn mening is onze act goed verlopen, helaas was het podium veel te klein voor ons en hebben we de hele act freestyle gedaan met een paar leuke tricks tussendoor.

We trainen onderdelen waar de focus super belangrijk is en in zo'n theater moet je altijd even wachten met al die lichten, publiek, muziek en een rare ondervloer hoe je hond erop reageert.

We hebben laten zien dat je met een beetje aandacht en liefde voor de hond veel kunt bereiken en dat de hond dit ook graag samen met het baasje doet!

Het eindoordeel van de jury was geweldig, we zijn erg trots op de cijfers die we hebben gekregen en ook op de commentaren van de juryleden.


Ik denk dat we vierde werden omdat drie van hen dezelfde punten hadden, dus we werden alle drie tweede. Toen moesten de juryleden veel loten en eindigden we net niet in de top 3, hoe het precies met die score ging is mij totaal onduidelijk.


Die van ons hadden de loting niet eens nodig, de jeugd is de toekomst en deze kinderen hebben een groter bereik om te laten zien dat trainen met dieren belangrijk is voor een betere band met je huisdier! Voor ons zijn dit ook terechte winnaars, dus nogmaals proficiat aan iedereen

Na de prijsuitreiking gingen we moe maar voldaan met tassen vol leuke spullen van Pets Place naar huis waar alle hondenvrienden van Xtreme al op ons zaten te wachten... Xtreme, maar hey hey knorrige die daar voor zorgt.

Deze dag zullen we niet meer vergeten, nogmaals dank aan de organisatie van Pets place en Dierenpraat TV voor dit leuke evenement in deze vreemde tijden.

En dan maken we ons nu op voor weer een nieuw sledehondenseizoen en kan Xtreme lekker wandelen met het vrouwtje terwijl de sledehonden door het bos denderen.
0 keer bekeken0 reacties