Nuyvilaq
 
  • NWD

DEMI SPORTIEFSTE HOND VAN NEDERLAND 2006

Bijgewerkt: 21 dec 2020

SCHEVENINGEN - De 11-jarige Siberische Husky Demi is op de Dogwalk 2006 verkozen tot Sportiefste hond van Nederland. In de afgelopen maanden konden baasjes hun honden via de website van Dierz.nl opgeven voor de verkiezing. Tien genomineerde honden maakten hun opwachting tijdens de Dogwalk, waar hondengedragsdeskundige Marco Starink ze voorstelde aan het publiek.

Een jury, bestaande uit styliste Rossana Lima, acteur Horace Cohen, RTL-presentator Dennis Weening en Dutchypuppy-ambassadeur Sebastiaan Labrie, kozen Demi uit als winnaar.

Demi beoefent de sledehondensport en heeft al meer dan 15.000 kilometer in de sneeuw afgelegd. Volgens haar baasje is het aan Demi te danken dat zijn team grote vorderingen maakt. “Ze heeft alle seizoenen als leidhond gelopen en we hopen dat wij nog veel plezier aan haar mogen beleven.”

Verder is Demi gewoon een hele lieve hond die zich overal thuis voelt en zich heel makkelijk aanpast. Ze is erg onderdanig en staat dan ook onderaan in rang, aldus haar trotse baas.

2 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven