Nuyvilaq
 
werkhond nuyvilaq sldedehonden k9 DE HON

NUYVILAQ WORKING DOGS

DE HONDEN

Graag stellen wij de honden van Nuyvilaq Working Dogs aan u voor. 
 

Wij hebben vijf raszuivere Siberian Husky's en één hound die vele jaren gefokt worden en het meest geschikt zijn voor de sledehondenwedstrijdsport. 
Ze hebben veel energy, zijn sociaal en leven goed in een roedel. En onze vreemde eend in de roedel is onze Hollandse Herder

 

 

Als u meer informatie wil over de honden neem dan gerust contact met ons op. 

Sissy nuyvilaq.jpg
Sissy

Siberian Husky 

14-09-2010

SISSY
Sissy from the touch of speed

Geboren            14-09-2010

N.H.S.B.            2810777

Hoogte               57 cm​

Team Nuyvilaq Working Dogs zou geen team zijn als wij Sissy niet hadden, zij is de belangrijkste schakel in ons team.


Op 27 oktober 2012 is Sissy moeder geworden van 6 reutjes waarvan maar liefst drie van haar kinderen in ons team lopen namelijk Arrow, Dakotah & Noah.

Sissy is de makkelijkste hond in onze roedel, altijd even lief en vrolijk, altijd in voor een spelletje maar kan zichzelf ook prima vermaken en ze is een zorgzame moeder...nog steeds !

Kinderen noemen haar altijd likkie omdat ze altijd iedereen helemaal aflebbert. Sissy kan heel goed los meelopen in het bos het kan even duren voordat ze komt maar loopt nooit weg.

De nakomelingen van Sissy zijn: Arrow, Dakotah, Noah, Fire, Takeo en Ice

Sissy nuyvilaq sledehondzw.jpg
Sissy nuyvilaq working dogs hond siberia
Sissy nuyvilaq working dogs hond siberia

Siberian Husky 

20-09-2011

Akino nuyvilaq sledehond.jpg

Akino

Nuyvilaq Born to be Amazing
Geboren: 20 september 2011
N.H.S.B. 2855725
Schofthoogte 69
Gewicht 30 kilo​

Akino heeft als bijnaam Bokito, deze heeft hij niet voor niets....


Positie in het Nuyvilaq team is bijna altijd in lead, soms swing om hem wat rust in zijn hoofd te geven.
Akino is een op en top sledehond, een hele harde werker met hele snelle poten 

De drive die hij heeft is zo goed dat hij de andere honden echt een level hoger brengt, vooral als het zware of saaie trails zijn geeft hij net dat ietsje extra, met zijn 30 kilo kan hij aardige klappen geven.

Akino is 1 van onze dekreuen, Akino heeft HD A, is vrij van patella luxatie, vrij van erfelijke oogafwijkingen en heeft een DNA profiel.

akino nuyvilaq working dogs hond siberia
akino nuyvilaq working dogs hond siberia
akino nuyvilaq working dogs hond siberia
Akino

Siberian Husky 

24-06-2012

211.JPG

Zazu

Udaschka

Geboren: 24 juni 2012
N.H.S.B. 2888566
Schofthoogte 71 cm
Gewicht 29 kilo

Zazu kan overal in het team staan, het is een slim mannetje die op elke positie zijn steentje kan bijdragen. Hij heeft de snelheid, de power en de brains.

Het is ook een hele vrolijke hond af en toe echt een clown, hij is overal voor in en heeft heel veel moeite om is even gewoon niets te doen, altijd op zoek naar actie !
In de roedel heeft Zazu niets te vertellen, wel komt hij overal mee weg, ze nemen hem niet heel erg serieus  

Zazu is 1 van onze dekreuen, Zazu heeft HD A, is vrij van patella luxatie, vrij van erfelijke oogafwijkingen en heeft een DNA profiel.

 

Zazu is op 9 augustus 2020 vader geworden van 4 prachtige pups, 3 reuen en een teefje.

Zazu nuyvilaq sledehondzw.jpg
Zazu nuyvilaq working dogs hond siberian
Zazu nuyvilaq working dogs hond siberian
Zazu

Siberian Husky 

27-10-2012

Dakotah nuyvilaq.jpg

Dakotah

Nuyvilaq Count me in

Geboren: 27 oktober 2012
N.H.S.B. 2901521
Schofthoogte 64 cm
Gewicht 22 kilo

Dakotah is onze clown, altijd kattenkwaad uithalen maar op een leuke manier, je kan gewoon echt niet boos op hem worden en dat weet hij ! Hij kan zichzelf ook uren alleen vermaken met een balletje of heerlijk dicht tegen je aan komen liggen en genieten van een aai over zijn hoofd.

Het allerliefste haalt hij kattenkwaad uit met zijn broertjes Arrow & Noah maar als die geen zin hebben zijn Xtreme of Sissy de pineut. Sissy moet hem altijd wassen, vooral als die in water gespeeld heeft gaat hij altijd naar mama Sissy want dan moeten zijn pootjes droog gelikt worden.

In het team staat hij meestal in swing alhoewel hij eigenlijk overal wel kan staan, het is een ongelooflijk harde werker die nog nooit verzaakt heeft.

Dakotah nuyvilaq working dogs hond siber
Dakotah1a.jpg
Dakotah nuyvilaq working dogs hond siber
Dakotah

Siberian Husky 

27-10-2012

noah website nuyvilaq.jpg

Nuyvilaq Cash “Noah”
27 oktober 2012
N.H.S.B. 2901519
Schofthoogte 64.5 cm
Gewicht 21 kilo

Noah is wegens omstandigheden na 4 jaar weer terug bij Nuyvilaq, hier zal hij ook blijven tot zijn dood. Noah is een zoon van Sissy en dus een broertje van Arrow & Dakotah.
Seizoen 2016/2017 is zijn eerste seizoen geweest voor de kar, er is in het verleden nog nooit iets gedaan met hem wat betreft sledehondensport maar hij pikt het feilloos op en loopt al heel erg goed mee.


Het zit in "zijn kop" en zijn bouw heeft hij ook mee dus vermoedelijk is hij eind van het seizoen een volledig Nuyvilaq lid in het team.
In de roedel is Noah soms een erg aanwezige hond, maar toch ook wel een rustige hond, altijd vrolijk en bereid om met de rest te spelen maar speelt ook net zo graag alleen met zijn balletje of in het water.

noah nuyvilaq.png
Noah nuyvilaq working dogs hond siberian
Dakotah nuyvilaq working dogs hond siber
Noah

Euro-Hound

24-06-2014

Impey kijken.jpg

Impey

Run Fast
Geboren: 24 juni 2014
Schofthoogte: 57 cm
Gewicht: 22 kilo

Impey is op 2 april 2019 toegevoegd aan de Nuyvilaq roedel.
Impey is een heel lief en makkelijk hondje die heel graag met je samen werkt, voor een balletje doet ze werkelijk alles.
Zwemmen is haar lust en haar leven, ze zwemt echt serieuze afstanden.

Ze kan het met iedereen vinden maar Zazu en Xtreme zijn toch wel zwaar favoriet, ze is dan ook net zo lomp en wild als Xtreme dus dat matcht wel 
In huis heb je er geen omkijken naar en ligt ze het liefst hele dagen naast je op de bank, in de winter wel graag met dekentje.


In het team staat Impey meestal voorop, ze is een erg goede leidhond, zeker als ze de trail kent is ze er ook niet vanaf te brengen. Ze doet het erg goed in het team, eigenlijk is ze op elke positie wel in te zetten maar voorop komt ze toch het meeste tot haar recht.

Impey nuyvilaq tartok speed.jpg
impey rennen mooie foto.jpg
fotoshoot Impey Ellen van Gastel1.jpg
Impey

Hollandse Herder

11-06-2015

Xtreme

Nuyvilaq Xtreme

BRN 26815

Geboren: 11 juni 2015

Schofthoogte: 55 cm

Gewicht: 22 kilo

 

Xtreme is een heel energiek, vrolijk mannetje maar laat zeker het kaas niet van zijn brood eten. Met Xtreme word elke dag getraind, er word geen vast programma gevolgd op een hondenschool of vereniging waardoor hij van alle markten thuis is, hij vind ook alles even leuk als hij maar met je samen kan werken.

 

Bij Nuyvilaq Working Dogs staat plezier op één dus trainen wij niet met stroombanden of prikbanden alles word beloont met een balletje of koekje, hierdoor is Xtreme een betrouwbare hond die graag voor ons wil werken in elke situatie.

 

Xtreme word vaak gezien als de clown van de Nuyvilaq clan met heel veel kunstjes maar hij word wel degelijk regelmatig getraind om te bijten en bij ons thuis te waken. Het leukste om te doen vind Xtreme speuren en ook dit doen wij op verschillende plaatsen en op verschillende manieren

xtreme half jump.jpg
IMG_5273.JPG
xtreme skateboard1.jpg
nuyvilaq xtreme.jpg
Xtreme