NUYVILAQ WORKING DOGS

De eerste Stress & Control training voor honden is een feit.

Op 9 augustus 2020 organiseerde Nuyvilaq Working Dogs in samenwerking met Semper FI Ranch een Stress & Control training voor honden.

De unieke ligging van de Semper FI Ranch, midden tussen de weilanden, was perfect, een heerlijk windje maakte dat het goed te doen was.


Op het trainingsveld was een grote plas aanwezig waar de honden heerlijk in konden poedelen en spelen.

Bij de aankondiging van onze Stress & Control training waren binnen een paar dagen de plekjes gevuld dus we besloten al snel een derde tijdstip voor een groep toe te voegen, ook deze groep was snel vol, helaas was een vierde tijdstip een beetje te veel van het goede maar niet getreurd we doen dit nog eens over, we denken dat we eind september nog zo’n dag gaan organiseren maar daarover later meer.

Er deden veel verschillende type honden mee onder andere een Jack Russell, Podenco, Foxterriër, Border Terriër, Duitse jacht terriër, Boxer, Labradoodle, Engelse cockerspaniël, Oud Duitse Herder, Maltipoo, Toller, Corgi, en een Australische Herder. De leeftijden van de honden waren tussen de 12 weken en 9 jaar.

De honden gedroegen zich voorbeeldig, elk op hun eigen manier, Zo had de Duitse Herder ‘Sjaak’ al heel veel stress bij het betreden van het veldje en wilde hij overal naar toe. Bij mensen zouden wij zeggen die is een beetje druk in zijn hoofd. Terwijl Flupke een spierwitte Maltipoo alles een beetje eng vond en alles op haar tempo ontdekte.  Alle honden zijn verschillend elke hond heeft zijn eigen gebruiksaanwijzing en moet je dus elk op hun eigen manier benaderen, maar wat voor elke hond gelijk blijft is dat je ze altijd kan en mag steunen.

 

De stress & control training bestond uit een stukje controle over de hond. Martijn heeft de deelnemers een kijkje in zijn keuken gegeven, hoe hij zijn honden traint en waarom hij ze zo traint.

"Honden willen graag een doel hebben, ze willen hun baas behagen maar bovenal willen ze echt jouw liefde, steun en vertrouwen"

Door de hond te ondersteunen in de opdrachten die de honden moesten doen bouw je een vertrouwensband op met de hond. Daardoor zal de hond ook beter naar u luisteren en meer durven en minder stress hebben. In deze training moesten zelfs eigenaren mee met de hond door de tunnel om de hond te onder steunen. Dit is totaal niet erg zo bouwt u een band op met u hond!

Het stress & control trainingsprogramma is een actief programma waar alles mag en niks moet! Elke baas/hond combinatie op zijn eigen manier.

Wij willen Anissa en Eric enorm bedanken voor het openstellen van hun Semper FI Ranch en het vertrouwen die ze ons hebben gegeven.


Daarnaast bedanken wij Kivo Petfood, palaMOUNTAINS en TNES Trophies & Show Ribbons GbR voor het beschikbaar stellen van leuke, lekkere en informatieve dingen voor in de goodiebag.

Ik hoop dat ik de deelnemers iets heb kunnen leren zodat zij ook door de ogen van hun honden kunnen kijken, maar vooral hoop ik dat jullie samen met jullie honden plezier hebben gehad, wat dat is en blijft het allerbelangrijkste 😉