Noah nuyvilaq working dogs hond siberian

Help !! mijn hond is ontsnapt

Onderwerp:  Help !! mijn hond is ontsnapt

Auteur:          Nuyvilaq Working Dogs

Leestijd:         10 min

Wij hebben het kort geleden zelf aan de hand gehad en waar ik normaal perfect weet hoe te handelen schoot ik nu in blinde paniek en had geen idee meer wat ik nou moest doen, ja zoeken maar wat moet ik "administratief" doen ?


Onze enige hond die echt absoluut niet los kan naaide hem er tussen uit, de hond waar we altijd zo voorzichtig mee zijn omdat we weten dat als die ooit de kans krijgt echt gewoon foetsie is kortom echt complete blinde paniek en zag alleen maar beelden van een aangereden hond voor me.


Ik hoop er nooit meer voor te komen te staan maar mocht dat wel zo zijn heb ik voor mezelf in ieder geval een handig afvink lijstje gemaakt.

dierenambulance.png
waar is onze angel.png

Meld uw hond aan bij Amivedi

Het is belangrijk uw hond zo snel mogelijk aan te melden bij Amivedi Veel van de honden die door hulpdiensten worden gevonden, worden door de database van Amivedi gehaald om te kijken of er een match is met een vermiste hond.


Meld de vermissing bij de Dierenambulance
De Dierenambulance kan mee uitkijken naar de vermiste hond. Ook krijgen ze de meldingen als er een hond in de          problemen zit of door omstanders gevonden word. Als er een vermist melding bekend is kunnen ze hier eerder op in  spelen. Breng uw Dierenarts en het asiel op de hoogte ! Als deze instanties op de hoogte zijn van de vermissing van        uw hond dan kunnen ze snel de link maken met uw hond als deze eventueel door de hulpdiensten of een                          buurtbewoner binnen wordt gebracht. Zodat u en uw hond snel weer herenigd kunnen worden.

 


Meld de vermissing bij waar is onze Angel
Waar is onze Angel is een initiatief van een heleboel vrijwilligers die precies weten hoe te handelen en u kunnen helpen zoeken, ze maken onder andere gebruik van speurhonden, wildcamera's  en vangkooien.
Daarnaast hebben ze een enorm bereik op facebook wat de kans op zichtmeldingen en het uiteindelijk terug vinden van uw hond vergroot.

Zet de chip op vermist en zorg voor een goede registratie
Het is erg belangrijk om zo snel mogelijk de chip van uw hond op vermist te zetten. Indien de hond bij de dierenarts of dierenambulance terecht komt lezen ze de chip uit en zo zien ze dat de hond vermist is en kunnen ze aan de hand van de gegevens hond en baas weer samen brengen. Dit is ook belangrijk als er een vermoeden bestaat dat uw hond gestolen is.
Als de chip van uw hond niet op een correct adres en telefoonnummer geregistreerd staat, brengen de hulpdiensten uw hond vaak naar het asiel, om dit te voorkomen is het dus belangrijk dat de chip van uw hond goed is geregistreerd.

 


Stel een geurbron veilig
Een geurbron zo snel mogelijk veiligstellen is erg belangrijk. Speeltjes, kleedjes, halsband enz. bevatten allemaal de geur van uw hond. Verpak alles waar de geur van u hond aan zit apart in een luchtdichte afgesloten zak. Pak de geurbronnen niet met uw blote handen op! Gebruik bijvoorbeeld handschoentjes of pak de geurbronnen op met de binnen kant van de zak. Deze geurbronnen zijn nodig voor de eventuele inzet van een speurhond. De geurbron kan in veel gevallen maar eenmaal gebruikt worden dus meerdere heeft zijn voordelen.

 


Zet de deur open
Is uw hond vermist in de nabije omgeving van het huis, zet dan de poort of deur open en plaats sterk ruikend voer in de gang. Denk bijvoorbeeld aan vlees met een sterk ruikende geur of blikvoer. In veel gevallen keert de hond terug naar huis, doordat er een sterke geur hangt van voer kan dit de hond net dat extra zetje geven om naar binnen te komen. 

 


Meld de vermissing bij Rijkswaterstaat en ProRail
Als de hond in de buurt van een snelweg is ontsnapt meld dit dan aan Rijkswaterstaat.
Is uw hond in de buurt van een treinspoor ontsnapt meld dit dan bij ProRail.

 

Wij hebben onze hond na ruim 2 uur terug gevonden, meneer had een puppy in een tuin zien zitten en vond dat zo machtig interessant dat hij de tuin is ingegaan om te spelen met het puppy, de eigenaresse van het puppy had de melding op facebook gezien en belde ons toen op dat ze hem in haar tuin had waardoor wij de boef op konden halen, hadden wij hem niet overal gedeeld op sociale media was de kans een stuk kleiner dat we hem zo snel al terug hadden.
Meneer heeft overigens niets overgehouden aan dit avontuur, wij daarentegen zijn 10 jaar ouder geworden !